Hemmahamn

Poros

Crew-Ella har sin hemmahamn på den mysiga ön Poros, strax söder om Aten.
Poros ligger i hjärtat av den Saroniska övärlden och det är nära till många andra pittoreska hamnar. I Poros är man redan ute bland övärldens pärlor. När ni kommer till Poros ligger båten förtöjd vid kaj, och ni kan i lugn och ro installera er och verkligen ”landa” i Grekland.
Poros har ett unikt läge med en hamn med många barer och tavernor samt några discon, men också flera fina skyddade vikar bara några minuters gångtid från kajplatsen.

Att ta sig till Poros

Du flyger till Atens flygplats.

Aten-Pireus:
Från flygplatsen tar man sig till Pireus hamn, cirka 5 mil.:
Buss: Från flygplatsen finns det buss (X96) som går var 20:e minut till Pireus och kostar ca. 8 Euro/pers. och stannar 50 meter från hamnen.

Pireus-Poros
Bärplansbåt: Du kan också åka med en en bärplansbåt (Flying Dolphin ca. 34 Euro/pers.) där man parkerar sig en i flygplansstol och är i Poros på en timma. Bör förbokas genom Olle så du säkert får plats.

Flyplats-Galatas
Ett annat alternativ är att hyra en buss som tar er hela vägen från flygplatsen (Aten) till Poros, 2,5 timmars åktid, 280 Euro/7-8 pers. 240 Euro/3-6 pers. Första halvan av bussresan går på en 3-filig motorväg. Efter ca halva resan passerar man Korint kanalen där man kan ta en paus och beskåda det beundransvärda kanalbygget. Sista halvan snirklar sig fram genom ett naturskönt område ofta med vidunderlig utsikt över havet. Bussresan slutar i Galatas där er skeppare tar emot och följer med på en 5 minuters färd över till Poros men en färja eller taxibåt. Kontakta skepparen för bokning.

Medelhavets pärla