Skepparen

Skeppare ombord på Crew-Ella är Olle Albrektsson, med rötterna i Varberg, Sverige.

Olle är en social och lättillgänglig person som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter av segling och av den grekiska ö-världen. I drygt 15 år har Olle seglat i Grekland och Kroatien under sommarhalvåret. 

På vinterhalvåret arrangerar han färdiga ”seglingspaket” i Karibien, Seychellerna och Thailand i samarbete med Navigare Yachting. Ett ”seglingspaket” innebär att Olle bokar en båt som passar kunden och är behjälplig med att boka flyg och transfer samt genomför seglingen som skeppare.

Havet har alltid betytt mycket för vår skipper. Sina somrar tillbringade Olle på öarna strax norr om Varberg där han lärde sig umgås med havet. Nio år gammal seglade han för första gången och fick en egen liten segeljolle. Som 14-åring bytte Olle upp sig till den större OK-jollen och började kappsegla.

Några år på 80-talet bytte Olle Ok-jollen mot den större Starbåten och fram till idag har Olle bland annat seglat 12 världsmästerskap i Ok-jolle och 2 i Starbåt.

År 2000 började Olle arbeta heltid som båtmekaniker och skeppare efter att i många år byggt båtar och sytt segel på deltid. 2004 flyttade Olle sin verksamhet till Grekland där han i nästan fyra år var Base Manager för charterbolaget Navigare Yachting.

Förutom att han är utbildad seglingsinstruktör har Olle utbildningarna Förarbevis, Kustskeppare, Sjöbefäl Klass VIII, Maskinbefäl klass VI samt Master of Yachts. Dessa licenser tillsammans med Olles mångåriga gedigna erfarenheter som charterskeppare ger honom behörighet att segla professionellt i hela världen.

Medelhavets pärla